top of page

Εβδομάδα Εθελοντισμού "LET'S DO IT GREECE" 2015

15/3/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

«Κτίζοντας τον εθελοντισμό στα σχολεία»

Η ΚτΥπ ΑΕ εθνικός υποστηρικτής του Let’s do it Greece 2015

Αθήνα, 1 Απριλίου 2015

Η εταιρεία «Κτιριακές Yποδομές ΑΕ» [ΚτΥπ], εθνικός υποστηρικτής στην εκστρατεία Let’s do it Greece 2015, καλεί όλα τα σχολεία της χώρας  να συμμετάσχουν στην «Εβδομάδα Εθελοντισμού».

Η συγκεκριμένη δράση η οποία διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στη χώρα μας και έχει υιοθετηθεί από εκατοντάδες εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχολεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα, γίνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας [βλ. συνημμένα έγγραφα].Με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής-εκπαιδευτικής κοινότητας για την προστασία του περιβάλλοντος, τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στη δράση θα καθαρίσουν, θα εξωραΐσουν και θα αναδείξουν την αισθητική των σχολείων τους σε κάθε γωνιά της χώρας*.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 20ης Απριλίου. Η εβδομάδα θα κλείσει με μια πανηγυρική πανελλαδική εκδήλωση, την Κυριακή 26 Απριλίου.

Η προβολή των δράσεων θα γίνει μεταξύ άλλων και από την ΚτΥπ ΑΕ. Θα δημιουργηθεί ψηφιακό λεύκωμα με  φωτογραφικό υλικό των δράσεων από τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στην φετινή καμπάνια. Το λεύκωμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΚτΥπ ΑΕ.

Η δήλωση συμμετοχής στη δράση για κάθε σχολείο πρέπεινα γίνεται α) ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.letsdoitgreece.org και β) στην αρμόδια διεύθυνση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους εθελοντές των σχολείων της χώρας!

Ενδεικτικές δράσεις στα σχολεία:

  • Φύτευση στις σχολικές αυλές.

  • Δημιουργία ή/και φροντίδα λαχανόκηπου.

  • Οργάνωση καθαρισμού της αυλής και των τάξεων.

  • Αισθητική βελτίωση του σχολικού χώρου με βάψιμο ή/και ζωγραφική εξωτερικών/εσωτερικών τοίχων ή/και τάξεων.

  • Συνεργασία με άλλα σχολεία της περιοχής.

  • Διαλογή απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη, μεταφορά των ανακυκλώσιμων στον πλησιέστερο κάδο ανακύκλωσης, έρευνα σχετικά με τη μείωση των απορριμμάτων.

  • Οργάνωση εργαστηρίου χειροτεχνίας με ανακυκλώσιμα υλικά (trash art – «υπάρχουν και χρήσιμα σκουπίδια».

  • Συγγραφή σύντομων θεατρικών δρώμενων από τους μαθητές.

  • Οργάνωση ομάδας «δημοσιογράφων» από μαθητές του σχολείου που καλύπτουν και δημοσιεύουν τις δράσεις για την Εβδομάδα Εθελοντισμού.

  • Συζήτηση αποτελεσμάτων και δράσεων. Καταγραφή εμπειριών και συναισθημάτων.

  • • Υπογραφή «συμφώνου καλών πρακτικών» για το σχολικό και ευρύτερο περιβάλλον.

Οι παραπάνω δράσεις είναι ενδεικτικές. Τα σχολεία μπορούν να επιλέξουν επιπλέον δράσεις.

Πληροφορίες:

Υπεύθυνη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ΚτΥπ ΑΕ

Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά

Τηλ. 210 52 72 432- 498-232

csr@ktyp.gr | www.ktyp.gr

Αρ.Πρωτ.34284/Δ2/02-03-2015/ΥΠΟΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. & Δ.Ε.TMHMA Δ’ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΠληροφορίες : Τασία Ξυλόκοτα, Ό. ΣκουρλήΤηλέφωνο : 210-3443791Fax : 210-3443343e-mail: t05sde1@minedu.gov.gr

Θέμα: «Έγκριση Εβδομάδας εθελοντισμού Let’s do it Greece 2015»

Απαντώντας στο με αρ. πρωτ. 198473/Δ2/8-12-2014 εισερχόμενο έγγραφό σας, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε την υλοποίηση του προγράμματος «Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2015”, με σκοπό την εμπέδωση των στόχων του εθελοντισμού, της συνεργασίας, της υπεύθυνης στάσης και συμπεριφοράς προς τους συνανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν εντός του σχολικού χώρου, κατά την εβδομάδα που προηγείται της πανελλαδικής δράσης Let’s do it Greece, καθαρισμού της χώρας σε μία μόνο ημέρα, που ορίστηκε για τις 26 Απριλίου 2015, κατά το διάστημα δηλαδή από 20 έως 24 Απριλίου 2015.Προτείνεται να δημιουργηθεί μια ομάδα στο σχολείο που θα εκπροσωπεί τη σχολική ομάδα και θα αποτελείται από τον Διευθυντή, τον εκπαιδευτικό που θα οριστεί ως συντονιστής για τις δράσεις, μαθητές από όλες τις τάξεις, έναν εκπρόσωπο από το σύλλογο γονέων και αν είναι εφικτό, από έναν εκπρόσωπο του Δήμου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.letsdoitgreece.org ή επικοινωνήστε στο e-mail: greeceletsdoit@gmail.com

Η έγκριση δίδεται για το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015.

Οι δράσεις είναι προαιρετικές και δωρεάν για τους μαθητές και θα πραγματοποιηθούν, χωρίς να παρακωλύεται η εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και μετά από συνεννόηση με τους Δ/ντές/τριες των σχολικών μονάδων. Επισημαίνεται επίσης, ότι κρίνεται απαραίτητη η αποφυγή διανομής οποιουδήποτε υλικού, η οποία αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση. Η παρουσία του Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων, της οικείας Δ/νσης , κρίνεται απαραίτητη.

Παρακαλούμε για την αποστολή του απολογισμού των δράσεων στην Δ/νση μας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ.Ε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

Αρ.Πρωτ.Φ.16/993/203835/Δ1/15-12-2014/ΥΠΑΙΘ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣΠ/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.ΤΜΗΜΑ Γ' ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣΠληροφορίες : Σ. Λαπατά, I. ΓεροντίνηςΤηλέφωνο: 210 344 3605FAX: 210 344 3354

Θέμα: «Έγκριση υλοποίηση προγράμματος»Σχετικό έγγραφο: 199789/09-12-2014/Δ1

Απαντώντας στο από 5-12-2014 έγγραφό σας, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε την υλοποίηση του προγράμματος «Εβδομάδα εθελοντισμού Let's do it Greece 2015", μιας εβδομάδας δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος. Σκοπός της εβδομάδας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα εθελοντισμού και περιβάλλοντος, αλλά και η δράση τους ως πολλαπλασιαστές ενημέρωσης και δράσης στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν κατά την εβδομάδα που προηγείται της πανελλαδικής ημέρας πανελλαδικής διεξαγωγής της καμπάνιας «Let's do it Greece", Κυριακή 26 Απριλίου 2015, προκειμένου να συμμετάσχουν και οι μαθητές, κατόπιν έγκρισης. Η καμπάνια αποτελεί την ελληνική εκδοχή του "Let's do it world", τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 9.000.000 εθελοντών.

Προτείνεται να δημιουργηθεί μια ομάδα στο σχολείο που θα εκπροσωπεί τη σχολική μονάδα και θα αποτελείται από το Διευθυντή ή τον εκπαιδευτικό που θα οριστεί ως υπεύθυνος, μαθητές από όλες τις τάξεις, έναν εκπρόσωπο από το σύλλογο γονέων και αν είναι εφικτό, από έναν εκπρόσωπο του Δήμου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.letsdoitgreece.org ή επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής κο Νίκο Κιούση, Γενικός Συντονιστής ή κα Ελένη Λαμπαδαρίου, Υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: greeceletsdoit@gmail.com

Η έγκριση δίδεται για το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015.

Οι δράσεις είναι προαιρετικές και δωρεάν για τους μαθητές και θα πραγματοποιηθούν, χωρίς να παρακωλύεται η εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος με τη σύμφωνη γνώμη του οικείου Σχολικού Συμβούλου και μετά από συνεννόηση με τους Δ/ντές/τριες των σχολικών μονάδων. Επισημαίνεται επίσης, ότι κρίνεται απαραίτητη η αποφυγή διανομής οποιουδήποτε υλικού, η οποία αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση. Η παρουσία του Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων, της οικείας Δ/νσης, κρίνεται απαραίτητη.

Παρακαλούμε για την αποστολή του απολογισμού των δράσεων στην Δ/vση μας.

Ο ΠΡΟΊΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Please reload

bottom of page