top of page

Σχολική δανειστική βιβλιοθήκη

11/2/2015

Στα πλαίσια της διδασκαλίας τόσο της γλώσσας όσο και των άλλων μαθημάτων, με βάση τα πρότυπα προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και της ενδεχόμενης μελλοντικής κατάργησης των σχολικών βιβλίων και αντικατάστασής τους με θεματικές ενότητες από λογοτεχνικά βιβλία, όπως προτείνεται άλλωστε και από την πανεπιστημιακή κοινότητα, θεωρούμε απαραίτητη την ύπαρξη μιας λειτουργικής και πλήρως εξοπλισμένης βιβλιοθήκης στο σχολείο μας.
Η σχολική βιβλιοθήκη συμβάλλει αποτελεσματικά στην επίτευξη των στόχων του σχολείου που είναι εκτός από την απόκτηση των γνώσεων η κοινωνική συνέχεια και η πολιτιστική μεταβίβαση που επιτυγχάνονται με την ανάπτυξη της προσωπικότητας και της αυτονομίας του μαθητή.
Έτσι θα έχουμε τελικά τη διαμόρφωση "ευρωπαίων" αλλά και "παγκόσμιων" πολιτών, ικανών να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των καιρών οι οποιίοι θα αναβαθμίσουν μελλοντικά με τις γνώσεις τους και τις στάσεις τους την ποιότητα της ζωής της πατρίδας μας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητο η αξία της βιβλιοθήκης στον σχολικό χώρο είναι πρωτίστως για εμάς τους εκπαιδευτικούς αλλά και για τους μαθητές, ανυπολόγιστη.
Τονίζουμε ότι η προσπάθεια για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης γίνεται σε εθελοντική βάση από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, χωρίς επίσημη χρηματοδότηση από κανέναν φορέα. Έτσι, παλεύουμε με τις μικρές μας δυνάμεις για τη μετατροπή του σχολείου μας σε ένα κέντρο δημιουργίας και μορφωτικής και πολιτιστικής υπεραξίας για την τοπική κοινωνία.
Ακολουθώντας αυτήν τη λογική, μέχρι στιγμής, έχουμε καταφέρει και έχουμε συγκεντρώσει αρκετούς τίτλους βιβλίων και έχουμε οργανώσει έναν φιλικό χώρο στον οποίο στεγάζεται η βιβλιοθήκη.

Επίσης, πολλά βιβλία ελεύθερα διαθέσιμα για ενήλικες και παιδιά μπορείτε να βρείτε στις ακόλουθες διευθύνσεις:

  • www.openbook.gr

  • Παλιά σχολικά αναγνωστικά από το 1936 έως το 1971

  • Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη ιδρύματος Ι. Λάτση

  • Παλιά και νέα σχολικά βιβλία του ΟΕΔΒ

  • Όλα τα τρέχοντα σχολικά βιβλία από το Ψηφιακό Σχολείο του Υπουργείο Παιδείας

  • www.ebooks4greeks.gr

Please reload

bottom of page