top of page

Το απερχόμενο ΔΣ σας καλωσορίζει

01/10/2020

Αγαπητοί γονείς,

είμαστε η Αγγέλα, η Βιβή, η Ευαγγελία, η Μάγδα, η Μαρία, η Μάρω και η Ράνια ή πιο επίσημα, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας.  Θέλουμε να σας συστηθούμε έτσι με τα μικρά μας ονόματα αφού όλοι μας είμαστε γονείς, με κοινούς στόχους και ανησυχίες για τα παιδιά μας και ισότιμα μέλη του συλλόγου μας.

Για ακόμη μια φορά θέλουμε να ευχηθούμε ολόψυχα καλή σχολική και δημιουργική χρονιά με υγεία και πρόοδο  και να καλωσορίσουμε τα νέα μέλη μας (γονείς παιδιών που εγγράφονται για πρώτη φορά στο σχολείο μας).

Η ουσιαστική και συνεχής συμπαράσταση του συλλόγου στο σχολείο, απαιτεί κατάθεση χρόνου και ψυχής από όλους τους γονείς-μέλη του συλλόγου μας. Όλοι είναι απαραίτητοι, ο καθένας με το δικό του τρόπο και από το δικό του πόστο ενώ ευπρόσδεκτη είναι η οποιαδήποτε πρόταση, ιδέα ή πρωτοβουλία. Είναι αυτονόητο ότι το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, θα είναι δίπλα σας για κάθε θέμα που απασχολεί εσάς και το παιδί σας αλλά και ανοιχτό να ακούσει και να δεχθεί προτάσεις, υποδείξεις και παρατηρήσεις σε ότι αφορά την λειτουργία του και τις δράσεις του.

Σημαντική για την επίτευξη των στόχων, είναι η επικοινωνία μαζί σας! Μια επικοινωνία ουσιαστική με βάση το διάλογο κι όχι την απλή γνωστοποίηση των αποφάσεών μας. Γι’ αυτό και αναζητήσαμε όλους τους πιθανούς τρόπους που  θα μπορούμε να επικοινωνούμε για ζητήματα είτε προσωπικά είτε συλλογικά.

1ος τρόπος: Μέσω τηλεφώνου. Τα τηλέφωνα μας μπορείται να τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

2ος τρόπος: Μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) του συλλόγου στο: syllogos.goneon.kidemonon92@gmail.com. Στείλτε μας το ερώτημά σας, την πρότασή σας κ.λπ.

3ος τρόπος: Η ιστοσελίδα (site) του συλλόγου, που θα τη βρείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση http://sgk92dimotiko.wixsite.com/goneis92dimotikou και απ’ όπου θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις του συλλόγου. Η ιστοσελίδα μας πέραν του βασικού του στόχου που είναι η άμεση ενημέρωση, έχει στόχο  και τη γνωριμία και σύσφιξη των σχέσεων των οικογενειών του σχολείου, μέσω της αλληλεγγύης. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήσαμε μία ενότητα με τίτλο "Επαγγελματικό οδηγό μελών" όπου οι γονείς του σχολείου μας θα έχουν τη δυνατότητα προβολής του επαγγέλματός τους. Δηλαδή σας προσφέρουμε τη δυνατότητα της δωρεάν διαφήμισης της επιχείρησης ή του επαγγέλματος σας, που θα απευθύνεται σε 300 και πλέον οικογένειες. Για αυτό και παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε άμεσα, εφόσον επιθυμείτε τη διαφήμισή σας, το επάγγελμά σας ή την επιχείρησή σας, στο παραπάνω e-mail ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας.

4ος τρόπος: Μέσω της εφαρμογής messenger. Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook, στη διεύθυνση https://www.facebook.com/goneis.92dim/?ref=profile, που είναι πλήρως ενημερωμένη και με πλούσια θεματολογία.

5ος τρόπος: Μέσω της εφαρμογής viber. Πληκτρολογήστε στο πεδίο αναζήτησης ... Σύλλογος Γονέων 92ου Δημ. .... και συνδεθείτε. Στην προσπάθειά μας να ελαττώσουμε αρχικά και στη συνέχεια να καταργήσουμε τις ενημερώσεις μέσω των φωτοτυπημένων σημειωμάτων, δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα όπου συμμετείχαν αρχικά όλοι οι γονείς που ήταν εγγεγραμμένοι για το σχολικό έτος 2019-2020 και εν συνεχεία κάθε χρόνο θα προστίθενται νέα μέλη και αντίστοιχα κάποια άλλα θα αποχωρούν. Στην πλειοψηφία όλοι διαθέτουμε ένα "έξυπνο κινητό" και την παραπάνω εφαρμογή και έτσι μπορούμε να έχουμε άμεση ηλεκτρονική ενημέρωση για θέματα που αφορούν το σχολείο και το σύλλογο. Επειδή όμως οι αλλεπάλληλες ηχητικές ειδοποίησεις μηνυμάτων είναι ενοχλητικές, πριν αγανακτήσει και αποχωρήσει κάποιος ας κάνει το εξής: στις ρυθμίσεις προτού το κουμπί "έξοδος και διαγραφή" υπάρχει η επιλογή "σίγαση συνομιλίας". Ενεργοποιήστε το. Θερμή παράκληση να μην απαντάτε με άσκοπα like, gif ή άλλα εικονίδια γιατί έτσι η κάθε ανακοίνωση "ανεβαίνει ψηλά και χάνεται".

Σας θέλουμε πλάι μας κι όχι απέναντι μας σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια και ευχόμαστε να γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι αυτοί που θα ασχολούμαστε με τα προβλήματα του σχολείου. Έτσι θα χαιρόμαστε τα αποτελέσματα των κόπων μας μαζί με τα παιδιά μας, δίνοντάς τους ένα καλό παράδειγμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα!

 

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του συλλόγου

 

 

 

 

Please reload

bottom of page