top of page

Αντισηπτικά σε όλες τις τάξεις

31/1/2020

Επιτέλους ήρθαν τα αντισηπτικά τζελ χεριών. Τα είχαμε παραγγείλει εδώ και μια εβδομάδα όμως υπάρχει τρομερή έλλειψη. Το θεωρήσαμε απαραίτητο μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της γρίπης η οποία βρίσκεται σε ευρεία έξαρση.

Το συγκεκριμένο προϊον είναι αλκοολούχο, άοσμο και άχρωμο διάλυμα με κύρια συστατικά όπως η αλοή και η γλυκερίνη που φροντίζουν το δέρμα, αποφεύγοντας την αφυδάτωση. Είναι σε μορφή τζελ για την ταχεία απολύμανση χεριών και δέρματος έτοιμο προς χρήση που δε χρειάζεται ξέβγαλμα. Κατάλληλο για όλους τους τύπους του δέρματος. Περιέχει αλκοόλη 80% w/w.

Έτσι ο/η κάθε εκπαιδευτικός του σχολείου θα πάρει μία συσκευασία των 1000 ml που θα την τοποθετήσει πάνω στην έδρα και πάντα υπό την επίβλεψη του/της θα κάνουν χρήση τα παιδιά μας κάθε φορά που θα μπαίνουν στην τάξη. Με την χρήση του απλικατέρ θα βάζουν την ποσότητα που πρέπει και θα τρίβουν καλά τα χέρια τους μέχρι να εξατμιστεί τελείως το τζελ.

Θα αναρωτηθείτε αν αυτό αρκεί, η απάντηση είναι ΟΧΙ. Και να καθαρίσουμε με απολυμαντικό/αντισηπτικό τα πόμολα, τα πληκτολόγια, τα θρανία, τις καρέκλες, τις μπάλες κλπ δυστυχώς η μετάδοση των ιων θα περιοριστεί αλλά δεν θα εξαλειφθεί.

Το ιδανικό θα είναι να φροντίσουμε όλοι οι γονείς, αν παρατηρούμε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, μυαλγίες, συνάχι, πονοκέφαλο, ρίγος, αίσθημα κόπωσης, διάρροια ή εμετό, να κρατάμε τα παιδιά μας στο σπίτι μέχρι να αναρρώσουν πλήρως, δηλαδή και ένα 24ωρο αφότου υποχωρήσει ο πυρετός.

Please reload

bottom of page