top of page

Πρόσφερε ένα παλιό σου βιβλίο

5/12/2019

Το "Ράφι της Αγάπης" είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη και έχει στόχο τη δημιουργία βιβλιοθηκών σε χώρους που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Δραστηριοποιείται από το 2016 και μετρά στο ιστορικό τη δημιουργία μεγάλων βιβλιοθηκών (στο σύλλογο Ψυχικής Υγείας, στον Ξενώνα Καρκινοπαθών του Θεαγενείου, στη Στέγη Τεχνών και Γραμμάτων Ημαθίας, στο Ορφανοτροφείο του Βόλου, στο Εκκλησιαστικό γηροκομείο Κατερίνης, στους ξενώνες της Άρσις στο Ωραιόκαστρο) καθώς και μικρά ράφια αγάπης σε φορείς που υποστηρίζονται ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων συμβάλλει θετικά στην υγεία ασθενών που νοσούν από χρόνιο πόνο και ανήκεστες παθήσεις.

Ωστόσο οι ανάγκες για εθελοντισμό και ενίσχυση των βιβλιοθηκών παραμένουν μεγάλες και χρειάζεται την υποστήριξη όλων.

Θέλοντας να γίνουμε μέρος αυτής της προσπάθειας καλούμε μικρούς και μεγάλους, να επιλέξουν ένα δικό τους βιβλίο που να είναι σε άριστη, να γράψουν μια αφιέρωση στο εσώφυλλο και να το χαρίσουν.

Τα  βιβλία  θα  παραλαμβάνουν  μέλη  του ΔΣ  κατά  τις  ημέρες  και ώρες λειτουργίας  του Χριστουγεννιάτικου  παζαριού  15  &  18/12.

 

"Η τέχνη ενώνει, η αγάπη δημιουργεί"

Please reload

bottom of page