top of page

Οι καλεσμένοι του μήνα - Μάρτιος 2017

20/3/2017

Το πρόγραμμα "Άνθρωποι και Ζώα : συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη", θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 18:30, στο 92ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρο του Φιλοζωικού σωματείου Λάρισας Anim.A.L, Δρ. Μαρία Κοντού. Το πρόγραμμα (που έχει λάβει πανελλαδική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας) συνίσταται σε μια διαδραστική ωριαία παρουσίαση, προσαρμοσμένη στην ηλικία των μαθητών, η οποία έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε πολλά θέματα που σχετίζονται με τα ζώα συντροφιάς (ευζωία, αδέσποτα, εγκατάλειψη, κακοποίηση).
Όσα παιδιά το επιθυμούν μπορούν να φέρουν μαζί τους μια ζωγραφιά του αγαπημένου τους ζώου ώστε να γίνει συζήτηση μετά την παρουσίαση.
Μέσα από την συζήτηση με τα παιδιά καθώς και μαθησιακά εργαλεία (πχ προβολή βίντεο, παιχνίδι ρόλων κλπ) εστιάζουμε στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, μια ιδιότητα με πολυδιάστατη σημασία, που υπερβαίνει τα όρια της φιλοζωικής παιδείας. Επίσης διδάσκονται οι μαθητές πως να κατανοούν την γλώσσα του σώματος ενός άγνωστου ζώου, έτσι ώστε να το προσεγγίζουν με ασφάλεια.
Το πρόγραμμα ήδη έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα από εθελοντές των σωματείων της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Επίσης έχει παρουσιαστεί σε εκπαιδευτικούς, σε ημερίδες που διοργανώθηκαν από τις τοπικές διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα αντίστοιχα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Please reload

bottom of page