top of page

Η καλεσμένη του μήνα - Δεκέμβριος 2016

21/11/2016

Θέμα: " Οργάνωση σχολικής μελέτης στο σπίτι και δυσκολίες μάθησης".

Συνεχίζεται με επιτυχία από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 92ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, ο κύκλος διαλέξεων με στόχο την ενημέρωση των γονέων - κηδεμόνων και φίλων.
Αναλυτικότερα η επόμενη διάλεξη με εισηγήτρια την κ. Πέπη Κολαρά είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
Η κ. Πέπη Κολαρά είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Free University in Berlin και στο Humboldt University Berlin με έμφαση στις μαθησιακές δυσκολίες, στις διαταραχές λόγου και σε προβλήματα συμπεριφοράς. Επίσης, πραγματοποίησε διετή μετεκπαίδευση στο Loyola University στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου ειδικεύτηκε στη χρήση νέων τεχνολογιών σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Συνεργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης με την Δ΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Δίδαξε σε Σχολές Γονέων διαφόρων δήμων στο νομό Θεσσαλονίκης κι οργάνωσε βιωματικά σεμινάρια που αφορούν τις μαθησιακές δυσκολίες και την αντιμετώπιση προβλημάτων λόγου και ομιλίας στα παιδιά.

Συμμετείχε σε συνέδρια όπου παρουσίασε θέματα της ειδικότητάς της κι έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά που αφορούν τον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Λογοθεραπείας.

Πραγματοποίησε ομιλίες σε διάφορους φορείς με θέματα κυρίως την υποστήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες καθώς και των οικογενειών τους.

Έχει εργαστεί για περισσότερα από είκοσι έτη ως Ειδική παιδαγωγός και Λογοθεραπεύτρια με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) που παρουσίαζαν καθυστέρηση σε διάφορους αναπτυξιακούς τομείς ή διαταραχές στην ανάπτυξη του λόγου.

Please reload

bottom of page