top of page

Η "ΕΛΠΙΔΑ" στο σχολείο μας

15/3/2018

Αγαπητοί γονείς, σας περιμένουμε στο φουαγιέ του 92ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 από τις 12:00 π.μ. μέχρι και τις 16:00 μ.μ, για να στηρίξουμε όλοι μαζί το Πασχαλινό Παζάρι της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου με την επωνυμία "ΕΛΠΙΔΑ" , μία λέξη τόσο δυνατή γεμάτη συναίσθημα.
Με την αγορά μιας και μόνο λαμπάδας μπορούμε να ενισχύσουμε το δύσκολο έργο αυτού του συλλόγου.


Λίγα λόγια για τον σύλλογο.
Ιδρύθηκε το 1978 από γονείς παιδιών με αυτισμό και ονομάστηκε «ΕΛΠΙΔΑ», γιατί ακριβώς θέλανε να δώσουνε το μήνυμα της Ελπίδας στα παιδιά και στις οικογένειες τους.
Είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικά αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο που επιχορηγείται μερικώς από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Πρόκειται για μια πρότυπη δομή για άτομα με Αυτισμό και Άτομα με Αυτισμό και Νοητική Αναπηρία που στεγάζεται σε 6 κτίρια στην παλιά παιδόπολη Ωραιοκάστρου “Άγιος Δημήτριος”.
Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από γονείς Ατόμων που παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης και αυτόνομης διαβίωσης.
Σκοπός τους είναι η ένταξη και η ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Εξάλλου, ο Αυτισμός δεν είναι ασθένεια παρά μια διαταραχή συμπεριφοράς.
Καθημερινά δίνουνε σκληρό αγώνα για την καλύτερη διαβίωση των παιδιών τους και θα θέλανε να μας διαβεβαιώσουμε πως σύσσωμο το Δ.Σ., όλο το προσωπικό μέχρι και τον τελευταίο εθελοντή, κάνουνε τα πάντα ώστε να προσφέρουμε την ΕΛΠΙΔΑ ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά και στις οικογένειες τους.

Please reload

bottom of page