top of page

Ήρθε η ώρα για ... βουτιές

19/2/2018

Ξεκινούν για δεύτερη χρονιά τα μαθήματα της κολύμβησης, στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στη Γ΄ και Δ΄ Τάξη των δημοτικών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των μαθημάτων θα είναι δέκα (10) εντός του διδακτικού έτους και τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν εντός ενός τριμήνου.

Φέτος τα μαθήματα θα διεξάγονται στο Ποσειδώνιο και αρχίζουν αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Έτσι από την Τετάρτη 21/2 και κάθε Τετάρτη κατά τις δύο (2) τελευταίες διδακτικές ώρες θα παρακολουθούν μάθημα τα παιδιά της Γ' τάξης .

Ενώ από την Παρασκευή 23/2 και κάθε Παρασκευή κατά τις δύο (2) τελευταίες διδακτικές ώρες θα παρακολουθούν μάθημα τα παιδιά της Δ' τάξης.

Μπορείτε να ρίξτε μια τελευταία ματιά εδώ στους γενικούς κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές/τριες του σχολείου.

Τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών όπως και πέρσι τα καλύπτουν οι γονείς των παιδιών.

Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου πάντως, περισσότερα από 40.000 παιδιά της Γ’ δημοτικού είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν μαθήματα κολύμβησης, ενώ για το σχολικό έτος 2017-2018, προβλέπεται διεύρυνση του προνομίου και σε μαθητές της Δ’ δημοτικού. Πρωταρχική μέριμνα πάντως του υπουργείου, είναι το πρόγραμμα κολύμβησης να υλοποιηθεί χωρίς να επιβαρυνθεί ή να διαταραχθεί η λειτουργία του κανονικού προγράμματος διδασκαλίας.

Στόχος άλλωστε του προγράμματος, είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στους μαθητές, προκειμένου να μειωθεί δραστικά ο ετήσιος αριθμός των πνιγμών, για τον οποίο η Ελλάδα κατέχει αρνητική πρωτιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Please reload

bottom of page