top of page

Εκπαιδεύοντας μουσικά τους μαθητές/τριες του σχολείου μας

22/1/2019

Μελωδίες πλημμύρισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είναι μια ακόμα μέρα που οι μουσικοί της Φ.Ο. φόρτωσαν στα οχήματα τους τα μουσικά όργανα με στόχο να προσφέρουν δωρεάν ψυχαγωγία και μουσική παιδεία.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες της Ε' και ΣΤ' τάξης.

Ο αρχιμουσικός της Φ.Ο. του Δήμου Θεσσαλονίκης κος Κλεάνθης Ζαρίμπας, μας ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα συναυλιών σε σχολεία ξεκίνησε πριν από έξι περίπου χρόνια από την σημερινή διοίκηση του δήμου, με σκοπό η φιλαρμονική να πλησιάσει περισσότερο τους μαθητές/τριες και να αποκτήσουν μια εγκυκλοπαιδική κατάρτιση, να ακούσουν διαφορετικά είδη μουσικής, δηλαδή και ελληνική και παραδοσιακή έθνικ μουσική και γνωστά soundtrack από τον κινηματογράφο. Προσπαθούν να δώσουν ένα πολύπλευρο ηχητικό αποτέλεσμα με τον ήχο της μπάντας, να  μιλήσουνε στα παιδιά για τα όργανα, τα σχήματα που παίρνουν μέρος στην μπάντα, τα οφέλη της μουσικής στον άνθρωπο γενικότερα.

Ανάμεσα στα έργα γίνεται μια μικρή συζήτηση με τα παιδιά, τα οποία έχουν και πολλές απορίες, όσον αφορά τα όργανα και τον ήχο τους, ενώ πολλές φορές ζητάνε να ακούσουν κάτι συγκεκριμένο.

Μέσα σε ένα χρόνο οι δραστήριοι μουσικοί του δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μουσικά προγράμματα σε 40 περίπου σχολεία.

Please reload

bottom of page